Joomla TemplatesWeb HostingFree Money
Weer in Uden
Weersverwachting
Uden
Meer weer in Uden
Bezoekers
mod_vvisit_counterVandaag15
mod_vvisit_counterGisteren0
mod_vvisit_counterDeze week45
mod_vvisit_counterDeze maand143
mod_vvisit_counterTotaal199553

Het nieuws

Uden: populaire wedstrijd huldigt veel winnaars


Zondag was de dag van de afsluitende vaardigheid voor alle klasse 4 rijders en een deel van klasse 3 rijders. De bijna 100 overige klasse 1, 2 en 3 menners reden hun beslissende marathon.

Slabroek

Totaal verschenen bijna 200 deelnemers dit weekend aan de start. Uden, oftewel de Slabroekse Paardendagen is zeer populair bij vele menners. Maar ook het publiek kwam zondag in grote getalen naar Slabroek om de verwoedde strijd in de marathon en de vaardigheid te bekijken. Beide wedstrijdonderdelen waren bijzonder spannend. De vaardigheid leverde weer veel problemen op voor de menners, vanwege de krappe toegestane tijd. Twee menners gingen zaterdag zelfs op hun kant, wat de discussie over veiligheid en ‘racebaan’ aanwakkerde.  Met name in de klasse 4 was er slechts een handjevol menners die presteerden om binnen de toegestane tijd te finishen. Van de 9 rubrieken die vandaag vaardigheid reden, op volgorde van klassement, behielden 7 deelnemers hun eerste positie. Bij de tweespan paarden klasse 4 werd de tot dan toe derde staande Carlo Vermeulen verrassend winnaar. Hij reed binnen de tijd, maar wel 2 ballen van de kegels. Raymond Letteboer en Erik Couwenberg maakten beiden tijdfouten én lieten de nodige ballen rollen. Zege voor Carlo.

Enkelspanrijder Wilbrord van den Broek weet keer op keer met Oscar elke wedstrijd te winnen. Hij bleef, samen met Ewoud Boom onder de 100 strafpunten. Wat is zijn geheim? Ach, echt een geheim niet. Ik heb een toppaard, met veel ervaring. Mijn vader en ik kennen Oscar door en door. Ik train niet te veel en als ik train doe ik dat heel gericht. En ik heb ideale trainingsmogelijkheden. Ik kan zo de bossen in en de hei op, aldus Wilbrord, die deze wedstrijd van huis uit kon rijden.

Bij de klasse 1, 2 en 3 rijders waren enkele pech gevallen in de marathon met kantelende rijtuigen. Veel rijders met een eerste positie na dressuur en vaardigheid bleken na de marathon ook totaalwinnaar. Kees van Baaren, tweespan pony klasse 3, reed de snelste marathon van de dag. En Arion Vissers wist niet alleen de hele grote rubriek enkelspan pony klasse 1,2,3 te winnen, maar was zelfs de beste van alle klasse 1, 2 en 3 menners samen.

Bron: Hoefnet.nl 

Zie onderdeel Wedstrijdinfo Mennen voor de uitslagen. 

 

Uitslagen Mennen 2013


Kijk in het onderdeel Wedstrijdinfo Mennen waar de uitslagen te volgen zijn van het het onderdeel mennen van de Slabroekse Paardendagen.

Tent

 

Slabroekse Paardendagen 2013 klaar voor de start


Op vrijdag 3 mei zal de start van de 3 daagse Slabroekse Paardendagen, weer zijn. Het bestuur is volop bezig met de laatste voorbereidingen, en de laatste puntjes worden op de i gezet. Op vrijdagmiddag vanaf 13.30 zal de dressuur starten voor de klasse 4 en voor enkel- en tweespan paard klasse 3 in het onderdeel Mennen. Op zaterdag is het de beurt aan de 1-2-3 rijders om hun beste beentje voor te zetten in de dressuur en de vaardigheid. De klasse 4 start dan om 9.30 met de marathon.

Op zaterdagavond is de traditionele BBQ, waar tot in de late uurtjes de dag kan worden nabesproken. Op zondag kunnen de 1-2-3 rijders hun kunnen tonen in de 6 hindernissen ontworpen door de parcoursbouwers Jeroen Houterman en Rinie van de Burgt, die er met medewerking van de vele leden van de Udense Menvereniging, weer een 6 tal mooie hindernissen hebben neergezet. Tevens zullen op zondag de klasse 4 rijders moeten starten in de vaardigheid op volgorde van het klassement na de eerste 2 onderdelen. Dus spanning ten top om goed te presteren.

Langs de menwedstrijden die 3 dagen in beslag nemen zal er op zaterdag en zondag ook nog een grote springwedstrijd worden gehouden. Met 600 combinaties aan de start belooft dat ook een waar spektakel te worden. Ook zullen hierbij nog 50 veteranen springruiters de strijd met elkaar aangaan.

In 2013 zal voor het eerst tijdens de Slabroekse Paardendagen ook de Slabroekse Buitenmarkt worden georganiseerd. Op deze markt staan allerhande stands met leuke artikelen en informatie en er is een grote catering tent met buitenterras. Een leuke snuffelmarkt voor iedereen uit Uden en omgeving! De markt is gratis toegankelijk. Op de markt vindt u een divers aanbod van kraampjes en de markt is dan ook een leuk uitje voor iedereen, paardenliefhebber of niet paardenliefhebber. Vanuit de markt kunt u de menwedstrijden en springwedstrijden makkelijk bezoeken.

Kom dus 3, 4 of 5 mei naar de Slabroekse Paardendagen aan de Hoogslabroekseweg te Uden. Het evenement is gratis toegankelijk.

Mede langs deze weg bedankt de organisatie de vele vrijwilligers en leden van de Udense menvereniging, die allen geheel belangeloos aan dit evenement meewerken.

Terrein 2009

 

Vaardigheid Mennen te bekijken


In het onderdeel "Wedstrijdinfo Mennen" is nu ook de vaardigheidstekening met het bijbehorende filmpje te bekijken.

Vaardigheid

 

Startlijsten Mennen 2013 bijgewerkt


Bij het onderdeel "Wedstrijdinfo Mennen" zijn de startlijsten voor de dresuur van vrijdag en zaterdag bijgewerkt en zijn de startlijsten voor vaardigheid (zaterdag) en marathon (zaterdag) toegevoegd.

Let op! De tijden kunnen nog afwijken. De definitieve tijden ontvangt u bij het inschrijven op het secretariaat.

 Terrein

 
Meer artikelen...
Onze Sponsors
Van Boxtel Groep


TDS


Masta Aanhangwagens


Van Tilburg Mode


4WD Voets


easyPOS software

Buienradar